Amandel Appelkrans
IngrediëntenVoor het deeg: 450 g Mix voor Witbrood
Voor de vulling:
Voor decoratie: |
|
BereidingBereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Koopmans Mix voor Witbrood en voeg extra een ei toe (de resterende mix wordt gebruikt voor het bestuiven van het werkblad en voor de vulling). Laat het deeg 15 minuten afgedekt met een theedoek rusten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng de appels met het kaneel, de vanillesuiker en 1 el broodmix. Meng de amandelspijs met het ei, de zachte roomboter en 1 el broodmix.
Strooi een deel van de resterende Mix voor Witbrood over het werkblad. Rol het deeg voorzichtig uit tot een lap van ca 30x60 cm. Zorg dat de lange kant voor ligt. Voorkom dat het deeg aan het werkblad plakt, door de lap en het werkblad regelmatig te bestuiven.
Bestrijk de deegplak met de amandelvulling en verdeel de stukjes appel over de lap, laat een rand van 2 cm vrij. Rol het deeg vanaf de bovenzijde, via de lange kant voorzichtig op.
Til de rol voorzichtig op en leg deze met de naad naar beneden op de bakplaat, maak van de rol een cirkel zodat een krans ontstaat. Klopt het ei los met 1 el water en bestrijk de krans hiermee. Knip de bovenkant rondom met een schaar tot ongeveer een halve cm diep in. Bestrooi de krans met amandelschaafsel. Laat de krans afgedekt 30 minuten rijzen en verwarm de oven voor.
Plaats de bakplaat onder het midden van de oven en bak de broodkrans gaar en goudbruin. Leg een stukje aluminiumfolie over het brood als het amandelschaafsel te donker wordt.
Elektrische oven: 220°C
Bron: Koopmans |