Bladerdeegsterren
IngrediëntenRoomboterbladerdeeg3 el suiker 50 g amandelschaafsel 1 mango 1 el oploskoffie 250 ml slagroom 1 zakje vanillesuiker 1 zakje Klop-Fix |
|
BereidingVerwarm de oven voor op. Haal de deeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Vet de bakplaat in. Steek uit elk plakje bladerdeeg een ster. Leg de sterren op de bakplaat en bestrooi ze met suiker en amandelen.
Bak de sterren in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Schil de mango en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng de koffiepoeder erdoor. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de Klop-Fix. Schep de slagroom door de mangopuree. Zet dit mengsel een half uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd de bladerdeegsterren voorzichtig overlangs door. Verdeel de mangoroom over de onderste lagen en zet de bovenkant van de sterren erop.
Elektrisch oven: 210°C
Variatie: Vervang de mango door perzik. Voeg 1 el whisky aan de vruchtenpuree toe.
Bron: Koopmans |