Bladerdeegsterren

Ingrediënten

Roomboterbladerdeeg
3 el suiker
50 g amandelschaafsel
1 mango
1 el oploskoffie
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje Klop-Fix
Bladerdeegsterren

Bereiding

Verwarm de oven voor op. Haal de deeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Vet de bakplaat in. Steek uit elk plakje bladerdeeg een ster. Leg de sterren op de bakplaat en bestrooi ze met suiker en amandelen.

 

Bak de sterren in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.

 

Schil de mango en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng de koffiepoeder erdoor. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en de Klop-Fix. Schep de slagroom door de mangopuree. Zet dit mengsel een half uur in de koelkast om op te stijven.

 

Snijd de bladerdeegsterren voorzichtig overlangs door. Verdeel de mangoroom over de onderste lagen en zet de bovenkant van de sterren erop.

 

Elektrisch oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Baktijd: ca. 15 minuten

 

Variatie:

Vervang de mango door perzik. Voeg 1 el whisky aan de vruchtenpuree toe.

 

Bron: Koopmans

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken