Broodkrans met zuidvruchten
Ingrediënten55 gram walnoten (gepeld en fijngehakt)100 gram gedroogde abrikozen (in stukjes) 100 gram rozijnen 100 gram bruine basterdsuiker 3 theelepels kaneelpoeder 2 eetlepels vloeibare honing 100 gram fijne suiker 1 eetlepel bloem om te bestuiven 2 blikjes supercroissantdeeg (a 350 g) 50 gram boter (gesmolten) Kerstkransjes Extra nodig: 2 tulbandvormen, ingevet |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200 °C.
Schep in een kom de walnoten, abrikozen, rozijnen, basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en honing door elkaar. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de rest van de kaneel.
Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Schep op elk stuk deeg 1 volle eetlepel vulling, vouw het deeg dicht en druk goed aan.
Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvormen, met de sluitkant naar boven.
Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 minuten in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.
Garneer de broodkrans met kerstkransjes.
Tip: 'De krans smaakt het lekkerste wanneer hij nog halfwarm is en de vulling een beetje stroperig.' Bron: allerhande Kerst 2007 |