Charlotte met Frambozenschuimijs
Ingrediënten250 milliliter slagroom300 gram Griekse yoghurt 300 gram frambozen (diepvries) 1 zakje (=125 gram) schuimkransjes met musket (in grove stukken) 1 pak lange vingers 125 gram verse frambozen 50 gram pure chocolade (geschaafd)
Extra nodig: Bakpapier Ronde ovenschaal met rechtopstaande rand (2,5 l) |
|
BereidingKlop in een kom de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop alles goed door. Spatel eerst de diepvriesframbozen en daarna de stukken schuim erdoor.
Bekleed de bodem van de ovenschaal met bakpapier. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten dicht tegen elkaar tegen de wand van de schaal. Schep het frambozenschuimmengsel in het midden en strijk de bovenkant glad.
Laat de charlotte in de diepvriezer in 4 uur stevig worden. Leg een schaal omgekeerd op de ovenschaal, keer ze samen en laat de charlotte op de schaal glijden.
Verwijder het stuk bakpapier van de bovenkant. Garneer de charlotte met verse frambozen en chocoladeschaafsel.
Tips: 1) Laat de charlotte niet los? Houd de schaal met de charlotte erin dan een paar seconden in een bak met heet water. De buitenkant van de charlotte zal nu een beetje smelten, waardoor hij gegarandeerd wel loslaat. 2) Lijkt de slagroom net boter? Als slagroom te warm is als je 'm gaat kloppen, wordt het een vlokkerige, boterachtige massa. Zorg er dus voor dat de slagroom altijd koel is. Om elke mislukking uit te sluiten, kun je zelfs de kom en de garde in de koelkast zetten voor je gaat kloppen. Klop trouwens altijd in dezelfde richting, dan wordt de slagroom steviger. En als je de suiker pas na het kloppen toevoegt, krijgt de room meer volume.
3) Twee-drie dagen van tevoren: charlotte met frambozenschuimijs maken en in de vriezer bewaren. Haal de charlotte ruim voor opdienen uit de vriezer, zo dat deze makkelijk te snijden is.
Bron: Allerhande Kerst 2006
|