Chocolade kerstlollies
Ingrediënten200 g pure chocolade
Extra nodig: |
|
BereidingKnip van satéstokjes het scherpe puntje af. Leg een ruim stuk bakpapier op het aanrecht. Leg er met tussenruimtes van 6 cm ijslolliestokjes of satéstokjes op.
Breek de chocolade in stukjes, leg 150 g in een kommetje en zet dit op een pannetje met kokend water (au bain Marie). Laat de chocolade al roerend smelten. Neem de kom van de pan en roer de rest van de chocolade erbij, tot ook dit is gesmolten.
Schenk rond de bovenkanten van de satéstokjes een cirkel van chocolade (gebruik ca. de helft), maar laat het niet te ver uitvloeien. Herhaal dit, zodra de chocolade is gestold, met de rest van de chocolade, zodat de lollies dikker worden.
Verdeel de Crispy Stars of de lollies als de chocolade een beetje gestold is. Laat de lollies helemaal afkoelen. Knip het bakpapier tussen de chocolaatjes los en trek, heel voorzichtig, het bakpapier van de lollies af.
Variatie:
Bron: Dr. Oetker |