Chocolade kerstlollies

Ingrediënten

200 g pure chocolade
1 flesje Dr. Oetker Crispy Stars

 

Extra nodig:
Houten ijslolliestokes of satéstokjes

Chocolade kerstlollies

Bereiding

Knip van satéstokjes het scherpe puntje af. Leg een ruim stuk bakpapier op het aanrecht. Leg er met tussenruimtes van 6 cm ijslolliestokjes of satéstokjes op.

 

Breek de chocolade in stukjes, leg 150 g in een kommetje en zet dit op een pannetje met kokend water (au bain Marie). Laat de chocolade al roerend smelten. Neem de kom van de pan en roer de rest van de chocolade erbij, tot ook dit is gesmolten.

 

Schenk rond de bovenkanten van de satéstokjes een cirkel van chocolade (gebruik ca. de helft), maar laat het niet te ver uitvloeien. Herhaal dit, zodra de chocolade is gestold, met de rest van de chocolade, zodat de lollies dikker worden.

 

Verdeel de Crispy Stars of de lollies als de chocolade een beetje gestold is. Laat de lollies helemaal afkoelen. Knip het bakpapier tussen de chocolaatjes los en trek, heel voorzichtig, het bakpapier van de lollies af.

 

Variatie:
-vervang voor extra gemak de chocolade door Dr. Oetker Chocoglazuur.
-maak de lollies van melkchocolade

 

Bron: Dr. Oetker

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken