Chocoladekransjes
Ingrediënten300 g Zelfrijzend Bakmeel
vulling: |
|
BereidingMeng de cacaopoeder door het zelfrijzend bakmeel. Roer de boter met de mixer tot een smeuïge massa en voeg de gezeefde poedersuiker, de kaneel en de melk in gedeelten toe. Klop alles tot een gladde massa. Spatel het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder erdoor. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Doe het deeg over in een spuitzak die voorzien is van een gekartelde spuitmond. Spuit ringen van Ø 5 cm. Bak de ringen gaar. Roer voor de vulling de boter zacht en voeg de gezeefde poedersuiker, het losgeklopte ei en de chocolade toe. Vorm er een crème van en doe deze over in een spuitzak. Bespuit de helft van de afgekoelde koekjes ermee en leg de andere ringen erop.
Elektrische oven: 190°C
Variatie: Voeg 1/2 el sinaasappelsap aan de vulling toe. Vervang het ei in de vulling door 1 el creme de cacao. |