Christmas pudding

Ingrediënten

200 gram rozijnen

300 gram krenten

200 gram blanke rozijnen

350 gram harde boter (geraspt)

200 gram broodkruim

1/2 sinaasappel (geraspt)

2 theelepels kaneelpoeder

55 gram zakje amandelen (gehakt)

75 gram bloem

200 milliliter melk

3 eieren

100 milliliter brandy (= drank)

1 citroen (schil geraspt en vrucht geperst)

Nootmuskaat (naar smaak)

Materiaal:

Bakpapier

Puddingvorm (inhoud 1,5 liter)

1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie

Grote pan waar puddingvorm in past

Christmas pudding

Bereiding

Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm.

 

Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen.

 

Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij.

 

Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.

 

Tip: Christmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding.

Bron: Allerhande Kerst 2007

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken