Christmas pudding
Ingrediënten200 gram rozijnen300 gram krenten 200 gram blanke rozijnen 350 gram harde boter (geraspt) 200 gram broodkruim 1/2 sinaasappel (geraspt) 2 theelepels kaneelpoeder 55 gram zakje amandelen (gehakt) 75 gram bloem 200 milliliter melk 3 eieren 100 milliliter brandy (= drank) 1 citroen (schil geraspt en vrucht geperst) Nootmuskaat (naar smaak) Materiaal: Bakpapier Puddingvorm (inhoud 1,5 liter) 1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie Grote pan waar puddingvorm in past |
|
BereidingVoeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm.
Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen.
Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij.
Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.
Tip: Christmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding. Bron: Allerhande Kerst 2007 |