Gemarineerde kerstcakejes

Ingrediënten

370 gram kersen zonder pit (uit pot)

250 gram ricotta

2 eieren (losgeklopt)

2 eetlepels custardpoeder

150 gram witte basterdsuiker

2 eetlepels kersenjam

1 eetlepel balsamicoazijn

Gemarineerde kerstcakejes

Bereiding

Giet de kersen af boven een kom en bewaar het sap. Laat de kersen op keukenpapier uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 °C.

 

Roer de ricotta met de eieren, de custardpoeder en de helft van de basterdsuiker tot een glad beslag. Verdeel de kersen over de bakvormpjes en schep het ricottabeslag er-bovenop.

 

Bak de cakejes in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Kook in een pan met een dikke bodem het kersenvocht met jam, de rest van de suiker en de azijn in 5-8 minuten in tot siroop.

 

Laat de cakejes uit de oven even afkoelen en stort ze dan op dessertbordjes. Serveer ze lauwwarm met de siroop.

 

Bron: Allerhande Kerst 2006

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken