Irish coffee voor Kerstavond

Ingrediënten

slagroom

donkere basterdsuiker

whisky

versgezette sterke (dessert)koffie

cacaopoeder

Extra nodig:

Irish coffee glazen

Irish coffee voor Kerstavond

Bereiding

In kom slagroom (dus zonder suiker!) met garde of handmixer niet stijfkloppen, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van lepel afloopt.

 

Glazen omspoelen met heet water en basterdsuiker en whiskey erover verdelen. Koffie erbij schenken en al roerend suiker erin oplossen.

 

Lepel met bolle kant naar boven vlak boven glas houden en met andere hand slagroom voorzichtig via lepel op koffie scheppen of schenken.

 

Slagroom met cacaopoeder bestuiven. Serveer er een schaaltje met bonbons of chocolaatejes bij.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken