Kaneelsterren

Ingrediënten

350 g Zelfrijzend Bakmeel
3 tl kaneel
200 g boter
100 g suiker
2 tl geraspte sinaasappelschil
1 ei        

 

garnering:
250 g poedersuiker
½ tl kaneel
3 el sinaasappelsap
1 el gehakte sinaasappelsnippers

Kaneelsterren

Bereiding

Vet de bakplaat in. Verwarm de oven voor. Meng zelfrijzend bakmeel met kaneel. Voeg de boter toe en meng het tot een kruimelig mengsel.

 

Klop het ei los en roer het met de suiker en de sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van maximaal ½ cm dikte.

 

Steek er sterren uit en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven. Meng poedersuiker met kaneel en sinaasappelsap tot een dik glazuur en bestrijk hiermee de koekjes. Versier de koekjes met sinaasappelsnippers.

 

Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Baktijd: ca. 12 minuten

 

Tip:

Steek voor het bakken een gaatje in het deeg voor een ophanglintje, zodat ze in de kerstboom of aan een paastak passen.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken