Kerst-Chocolademousse met kersjes
Ingrediënten2 x 100 g bittere chocolade 70 % cacao (in stukjes)150 milliliter melk 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 250 milliliter slagroom 50 g suiker 720 milliliter kersen op siroop (uit pot) gemalen piment 4 eetlepels sinaasappellikeur |
|
BereidingIn kleine pan met dikke bodem chocolade met melk en sinaasappelrasp zachtjes verwarmen en chocolade al roerend laten smelten.
Chocoladesaus overdoen in grote kom en laten afkoelen tot saus dik vloeibaar is. In kom slagroom met suiker stijfkloppen.
Slagroom met spatel in 2-3 porties luchtig door chocolade spatelen. Mousse in vier coupes scheppen en bovenkant gladstrijken.
Chocolademousse in koelkast in minstens 1 uur laten opstijven. In kom kersen met mespunt piment en likeur omscheppen en 1 uur marineren.
Kersen met likeur over chocolademousse verdelen.
Bron: Kerst Recepten Allerhande 2005 |