Kerst IJsbombe
Ingrediënten2 bekers (1 liter) strawberry cheesecake roomijs (of iets vergelijkbaars)1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml)
Eventueel: Slagroom (opgeklopt) Extra nodig: Platte schaal Smalle, hoge ronde schaal (inhoud 1,5 liter) Sterretjes |
|
BereidingLaat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat in het midden een holte ontstaat. Vul de holte met sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.
Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal. Bestrijk de ijsbombe met opgeklopte slagroom en steek er wat sterretjes in. Zet de bombe – licht uit – met de brandende sterretjes op tafel.
Tip: Kan ook als eenpersoonsdessert in kleine kommetjes worden gemaakt.
Bron: Allerhande Kerst 2005 |