Kerst Trifle
Ingrediënten400 gram roombotercake (in blokjes)4 eetlepels bosvruchtenjam 900 gram pakken bosvruchten (diepvries) 150 ml cream sherry of 100 ml appeldiksap 2 x 250 ml slagroom 500 ml volle melk 150 g suiker 1 vanillestokje, opengesneden 6 eierdooiers 50 g custardpoeder 50 g amandelschaafsel, geroosterd |
|
BereidingDoe de cakeblokjes in een grote schaal. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover. Breng 250 ml slagroom aan de kook met de melk, 75 g suiker en het vanillestokje. Laat 5 min. trekken.
Neem het vanillestokje eruit, schraap de zaadjes eruit en roer ze door het roommengsel. Mix de dooiers met 50 g suiker en de custardpoeder schuimig, voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla.
Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk hem over de cake en vruchten en strijk hem glad. Klop de rest van de slagroom stijf met 25 g suiker en strijk hem uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Laat hem vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.
Bron: Allerhande Kerst 2007 |