Kerstboombroodjes
Ingrediënten250 g mix voor witbrood
|
|
BereidingMeng het kaneelpoeder en de vanillesuiker door de mix voor witbrood, voeg boter en lauwe melk toe en maak hiervan brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het deeg rijzen.
Kneed het deeg goed door en kneed de rozijnen en het amandelschaafsel erdoor. Vorm het deeg tot een rol en rol deze op een met bloem bestoven stuk bakpapier uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Knip of snijd hieruit, met behulp van de kartonnen mal, kerstbomen.
Leg ze op met voldoende tussenruimte op de bakplaat en laat ze, onder een schone droogdoek, 20 minuten rijzen. Klop het ei los met 1 eetlepel water en kwast de kerstboompjes hiermee in. Bak de broodjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster uitdampen en helemaal afkoelen.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen, maar schenk een van de twee in een kommetje. Spuit in een kommetje ca. de helft van een groene schrijfstift leeg en roer het glazuur tot het egaal groen van kleur is. Versier de broodjes met het glazuur, rode en groene lijntjes schrijfstift en Crispy Stars.
Elektrische oven: 200oC
Variatie: Versier de broodjes met Feestkaarsjes
Bron: Dr. Oetker |