Kerstboombroodjes

Ingrediënten

250 g mix voor witbrood
1 el kaneel
1 zakje Vanillesuiker
15 g gesmolten boter
175 ml lauwe melk
100 g rozijnen
Amandelschaafsel
1 ei
2 zakjes Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Schrijfstiften
Dr. Oetker Crispy Stars


Extra:
kartonnen mal van kerstboom van ca. 12 cm hoogte
schaar

 

Kerstboombroodjes

Bereiding

Meng het kaneelpoeder en de vanillesuiker door de mix voor witbrood, voeg boter en lauwe melk toe en maak hiervan brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het deeg rijzen.

 

Kneed het deeg goed door en kneed de rozijnen en het amandelschaafsel erdoor. Vorm het deeg tot een rol en rol deze op een met bloem bestoven stuk bakpapier uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Knip of snijd hieruit, met behulp van de kartonnen mal, kerstbomen.

 

Leg ze op met voldoende tussenruimte op de bakplaat en laat ze, onder een schone droogdoek, 20 minuten rijzen. Klop het ei los met 1 eetlepel water en kwast de kerstboompjes hiermee in. Bak de broodjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster uitdampen en helemaal afkoelen.

 

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen, maar schenk een van de twee in een kommetje. Spuit in een kommetje ca. de helft van een groene schrijfstift leeg en roer het glazuur tot het egaal groen van kleur is. Versier de broodjes met het glazuur, rode en groene lijntjes schrijfstift en Crispy Stars.

 

Elektrische oven: 200oC
Heteluchtoven: 180oC
Gasoven: stand 4
Baktijd: 35 minuten

 

Variatie:

Versier de broodjes met Feestkaarsjes

 

Bron: Dr. Oetker

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken