Kerstboomchocolaatjes
Ingrediënten200 gram kookchocolade Je kan ook 2 zakjes chocoladeglazuur gebruiken
Extra: pannenkoekmes |
|
BereidingVerwarm de chocoglazuur volgens de aanwijzingen of breek de chocolade in stukjes, leg 150 gram in een kommetje en zet dit op een pannetje met kokend water. Laat de chocolade al roerend smelten. Neem de kom van de pan en roer de rest van de chocolade erbij, tot ook dit is gesmolten.
Leg op een vlakke (bak)plaat (die in de koelkast past) een stuk bakpapier. Schenk de chocoglazuur er op en strijk het snel met een pannenkoekmes gelijkmatig uit tot een laag chocolade met een dikte van ca. 2 mm. Schuif de plaat in de koelkast en laat de chocolade 5 minuten opstijven, de chocolade is dan nog zacht, maar stijf genoeg. Zet een bakje met heet water en een droogdoek klaar.
Haal de plaat chocolade uit de koelkast. Doop het uitsteekvormpje even in het hete water, maak het droog op de droogdoek en steek (eerst langs de rand) een chocoladeboompje uit. Knijp het vormpje wat aan en til het boompje uit de chocolade. Duw het kerstboompje op een tweede stuk bakpapier uit het vormpje.
Ga zo verder, eerst langs de rand, zodat het midden van de chocolade nog kan opstijven. Smelt restjes chocolade eventueel opnieuw en herhaal het proces. Leg de chocolaatjes in een (koelkast)doosje met stukjes keukenpapier ertussen en bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.
Leuk om je kerstcake mee te vesieren.
Bron: Dr. Oetker |