Kerstkoekjes 2

Ingrediënten

50 g Bio Tarwebloem
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 g suiker
200 g gemalen amandelen
50 g fijngehakte sukade
1 tl kaneel
½ tl gemalen kardemom
mespuntje gemberpoeder
mespuntje piment
mespuntje gemalen kruidnagel

 

garnering:
100 g pure chocolade
100 g poedersuiker
1 tl citroensap
1 el grofgehakte amandelen
1 el hagelslag

Kerstkoekjes 2

Bereiding

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker au-bain-marie dik en schuimig. (Hoe dikker het eimengsel, hoe dikker de koekjes worden.) Spatel de overige ingrediënten door het eimengsel. Schep volle theelepels beslag op de bakplaat en vorm er met de platte kant van de theelepel rondjes van.

 

Bak de koekjes in het midden van de oven lichtbruin. Laat de koekjes iets afkoelen en daardoor wat steviger worden. Haal ze daarna pas van het bakpapier.

 

Meng de poedersuiker met citroensap tot een glazuur. Smelt de chocolade. Bestrijk de helft van de koekjes met het lichte glazuur en de andere helft met de chocolade. Bestrooi ze met de gehakte amandelen en hagelslag.

 

Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 160°C
Baktijd: ca. 15 minuten

 

Variatie:

Voeg aan het lichte glazuur enkele druppels bessenjenever toe.

 

Bron: Koopmans

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken