Kerstkoffie

Ingrediënten

125 milliliter slagroom

2 eetlepels witte basterdsuiker

1 mespunt gemalen kardemomvruchten

600 millilitesterke koffie of 6 kopjes espressokoffie

6 eetlepels whisky (slijter)

Cacaopoeder

Kerstkoffie

Bereiding

Klop de slagroom lobbig met de basterdsuiker en de kardemom.

 

Schenk de koffie in 6 hoge glazen, roer door ieder glas koffie een eetlepel whisky. Roer eventueel naar smaak nog wat extra suiker door de koffie.

 

Schep voorzichtig de slagroom over de koffie; zorg dat het niet mengt.

 

Bestrooi de drankjes voor het serveren met wat cacaopoeder.

 

Tip: Deze koffie doet het goed als afsluiter van het Kerstdiner met als toevoeging een heerlijk bonbonnetje of kerstchocolaatje.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken