Kerstkrans

Ingrediënten

Roomboterbladerdeeg
300 g amandelspijs
1 ei
1 el koffieroom
½ el citroensap
1 eidooier
12 bigarreaux
sinaasappelsnippers
Kerstkrans

Bereiding

Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap. Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.

 

Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm. Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.

 

Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans. Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier. Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers.

 

Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 190°C
Baktijd: 35-40 minuten

 

Variatie:

Vervang de citroensap in de amandelspijs door marasquin.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken