Kerstkrans
IngrediëntenRoomboterbladerdeeg300 g amandelspijs 1 ei 1 el koffieroom ½ el citroensap 1 eidooier 12 bigarreaux sinaasappelsnippers |
|
BereidingHaal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap. Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.
Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm. Leg de spijsrol op het deeg. Bestrijk de lange zijde van het deeg met water. Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast. Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.
Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat. Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans. Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier. Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers.
Elektrische oven: 200°C
Variatie: Vervang de citroensap in de amandelspijs door marasquin. |