Kerstkransjes

Ingrediënten

250 gram Zeeuwse bloem
165 gram roomboter
125 gram basterdsuiker 
10 gram Citroenrasp
3 gram Bakpoeder

1 ei

 

Extra:
1 ei voor het bestrijken
geschaafde amandelen

suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C

 

Vermeng de boter,  suiker, citroenrasp en het ei. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Kneed dit tot een soepele bal. Laat het deeg opstijven in de koelkast. Na het opstijven  het deeg nog even kneden en vervolgens uitrollen op 4 mm dikte.

 

Steek de koekjes uit met een stervormige steker Als u een gaatje in het midden wilt, kunt u dat met een appelboor doen. Bestrijk de koekjes met  een los geklopt ei. Bestrooi ze met  geschaafde amandelen en wat suiker. Vet een bakplaat in met boter. Bak ze in ongeveer 15 a 20 minuten mooi bruin.

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken