Kerstpasta
Ingrediënten8 tomaten2 sneetjes oud witbrood 0,5 zakje(s) verse peterselie 5 eetlepel(s) olijfolie met knoflook en chilipeper 300 gram kerstpasta 4 maïskipfilets 4 eetlepel(s) créme fraïche 300 gram gorgonzola |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200 graden. Tomaten schoonmaken, halveren en in een ovenschaal leggen. Korsten van het brood snijden en het brood verkruimelen.
Peterselie fijn knippen en door het broodkruim mengen. Broodkruim over de tomaten verdelen en met 3 eetlepels olie besprenkelen. De tomaten in het midden van de oven 15 minuten bakken.
Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Kipfilets met zout en peper bestrooien. In een koekenpan de rest van de olie verhitten en de kipfilets in 12 minuten gaar en bruin bakken. In een steelpan créme fraïche met de gorgonzola laten smelten. Saus met zout en peper op smaak brengen. Pasta met de saus, kipfilet en tomaten serveren.
Bron: Receptentabel.nl |