Kersttulband

Ingrediënten

100 gram blanke rozijnen

100 gram donkere rozijnen

100 gram sukade

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram zachte boter

200 gram witte basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker

4 grote eieren

Extra nodig:

tulbandvorm (doorsnede 22 cm)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom rozijnen en sukade omscheppen met 1-2 el bakmeel, zo zakken ze in het beslag minder snel naar de bodem. Rest van bakmeel boven andere kom zeven.

 

In beslagkom boter, basterdsuiker en vanillesuiker met mixer in ca. 10 min. tot crèmekleurige, romige massa kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen; pas volgend ei toevoegen als het vorige helemaal door botermengsel is opgenomen.

Zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toevoegen en met spatel luchtig door beslag mengen. Rozijnen en sukade ook luchtig erdoor spatelen. Beslag overdoen in tulbandvorm en bovenkant gladstrijken. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en tulband in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit).

 

De KerstTulband uit oven nemen en 10 min. in vorm laten afkoelen. Rand van kersttulband voorzichtig met vingertoppen losmaken, zodat er lucht tussen tulband en vorm komt. Rooster op vorm leggen, vorm en rooster samen keren en vorm voorzichtig verwijderen. Tulband op rooster verder laten afkoelen.

 

Voor serveren tulband op schaal zetten en royaal bestuiven met poedersuiker.

 

Bron: Kerst recepten Allerhande 2005

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken