Perenspoom
Ingrediënten3 rijpe peren geschild en in stukjes1/2 citroen (uitgeperst) 500 milliliter appelsap 1 fles champagne (of andere mousserende witte wijn) 3 takjes verse munt Eventueel: 1-2 eetlepels wodka (of tequila) Extra nodig: cocktailglazen ijsbolletjeslepel blender of mixer diepvriesbak |
|
BereidingKook de stukjes peer met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 minuten op laag vuur. Laat volledig afkoelen.
Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries.
Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan. Laat hierna nog 2 uur in de diepvries staan.
Laat de perensorbet in 5-10 minuten iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op.
Garneer met een blaadje munt. |