Ronde Kerstcake
IngrediëntenVoor het deeg:
Voor de garnering: Extra: Spuitzak met gladde of kartelspuitmond |
|
BereidingVet de springvorm in.
Voor de cake: klop de boter met de suiker en het aroma in een grote kom en roer de fijngehakte amandelen er door. Zeef in een aparte kom de bloem en de Dr. Oetker Backin. Klop in een andere kom de eiwitten met het citroensap stijf. Spatel dan om en om delen bloem en eiwit door de botermassa. Vul een ingevette springvorm met het beslag.
Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar (eventueel de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie). Haal de cake uit de vorm en laat deze op een taartrooster en laat afkoelen.
Afwerking: Snijd de cake horizontaal door. Bestrijk de onderste cakehelft met jam. Leg de andere cakehelft er boven op. Klop de slagroom stijf met de suiker, vanillesuiker en Klop-Fix. Bestrijk de cake met slagroom, zowel de bovenkant als de zijkant.
Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocoladereep. Bestrooi de zijkant van de cake met de chocoladekrullen. Doe de rest van de slagroom in de spuitzak en garneer de cake met toefjes slagroom. Versier met de cake met chocolade hulsblaadjes en groene bigarreaux. Elektrische oven: 175°C |