Suikerbrood
Ingrediënten1 pak Mix voor Bruinbrood
Extra: |
|
BereidingKlop het ei los met de olie en voeg basterdsuiker, citroenrasp, geraspte sinaasappelschil, kaneel toe tot alles goed gemengd is. Kneed van dit mengsel samen met Mix voor Bruinbrood, handwarm water, handwarm sinaasappelsap en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats.
Voeg de walnoten bij het deeg en kneed dit goed door. Leg de deegmassa daarna in de ingevette broodvorm en laat het brood, afgedekt, nog 60 minuten narijzen. Verwarm de oven voor. Bak het brood iets onder het midden in de oven. Bestrijk het brood na het bakken met water. Elektrische oven: 200°C
Variatie: Bestrijk het brood na het bakken met 1 losgeklopte eidooier en 1 el melk, strooi er geschaafde amandelen en fijngehakte kandijsuiker over. Plaats het brood daarna nog 3 minuten in de hete oven.
Bron: Koopmans |