Taartjes met amandelspijs

Ingrediënten

1 pak Roomboterbladerdeeg
300 g amandelspijs
1 tl citroenrasp
75 g boter
3 el rum
1 ei
3 el bloem
6 el rode vruchtenjam
75 g amandelschaafsel
2 el suiker

10 zandtaartvormpjes Ø 8 cm

Taartjes met amandelspijs

Bereiding

Haal de deeglapjes elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie. Vet de bakvormpjes in. Verwarm de oven voor.
    
Meng de amandelspijs met citroenrasp, zachte boter, rum, losgeklopt ei en bloem. Steek uit de bladerdeeglapjes rondjes van ca. 10 cm. Bekleed de bakvormpjes ermee.

Bestrijk de deegbodems met de rode vruchtenjam en vul ze tot de rand met het spijsmengsel. Meng de geschaafde amandelen met de suiker en verdeel ze over de gebakjes. Bak de taartjes in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze in de vormpjes iets afkoelen.

 

Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Baktijd: ca. 25 minuten

 

Variatie:

Neem in plaats van bladerdeeg appeltaartmix.

Vervang de rode vruchtenjam door sinaasappelmarmelade of abrikozenjam.

Bron: Koopmans

Cookies

 

Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.

 

Ja, ik accepteer cookies:

 

Op Kerstkoken gebruiken we:

 

 

Meer en uitgebreide informatie over het privacy- & cookiebeleid van Kerstkoken