200 g roomboter of margarine 200 g suiker 3 eieren 50 ml melk
(alles op kamertemperatuur)
1 zakje Amandelschaafsel ca. 100 g gewelde rozijnen en/of krenten 75 g vruchten (bijvoorbeeld fijngesneden bigarreaux, sukade of gedroogde abrikozen)
Extra:
tulbandvorm minimaal 1,5 l
Bereiding
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de tulbandvorm in en bestrooi het met amandelschaafsel. Verdeel dit goed over de vorm.
Bereid het beslag volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking van de cakemix. Spatel daarna de gemengde vruchten door het beslag en schep het in de tulbandvorm.
Bak de kersttulband in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
Een cookiewall? Irritant he? Helaas ontkomen we er ook op Kerstkoken niet aan. We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en
soortgelijke technieken. We doen dat middels deze cookiewall omdat dit voor ons de enige werkbare oplossing is.
Ja, ik accepteer cookies:
Op Kerstkoken gebruiken we:
Functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Zo wordt er op Kerstkoken gebruikgemaakt van sessie cookies.
Analyticscookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het surfgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken en, op basis daarvan, de website verbeteren.
Advertisingcookies. Om advertenties te dienen, wordt een cookie van o.a. DoubleClick geplaatst. Deze cookie houdt geen surfgedrag en persoonlijke informatie bij en zorgt er alleen voor dat niet continu dezelfde advertenties worden getoond. Dit wordt ook wel een 'frequency cap' genoemd. Adverteerders kúnnen de cookies die zij plaatsen gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Dit heeft niet onze voorkeur, maar we hebben daar helaas geen invloed op.