Witte kerstbombe
Ingrediënten450 gram roombotercake 100 gram fijne suiker |
|
BereidingSnijd de cake in plakken van ca. 1 cm dik en maak van enkele plakken op een plat bord een cirkel van 20 cm doorsnede.
Schep het ijs in bollen op de cakecirkel en dek het ijs af met de overige plakken cake. Druk de cake met de handen stevig om het ijs. Besprenkel de cake met de rum en bestrooi met wat kaneelpoeder.
Zet de cake afgedekt minimaal 1 uur terug in de vriezer. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend de suiker toe.
Klop totdat het eiwit gaat pieken. Haal de ijsbombe uit de vriezer en schep het eiwit met een lepel er slordig omheen. De hele bombe moet bedekt zijn met eiwit. Zet de ijsbombe in de oven net onder de grill en laat het eiwit in ca. 3 minuten lichtbruin kleuren.
Serveer de ijsbombe direct op een mooie schaal en snijd er punten van aan tafel.
Van tevoren: maak de bombe zonder het eiwit en zet hem tot gebruik in de vriezer.
|